Over Piano-oortjes

Kinderen die al op jonge leeftijd interesse voor de piano hebben kunnen aan de slag bij de cursus Piano-oortjes. De naam zegt het al: pianospelen op gehoor. Kinderen zijn prima in staat om op gehoor liedjes op de piano te zoeken. Het notenschrift komt pas in een later stadium aan bod.

Over de lessen

De cursus bestaat uit twee gedeeltes: de liedjesklas en de pianoles. In de liedjesklas zingen alle kinderen samen. Zingen, klappen, lopen, luisteren, de kinderen ervaren de pianoliedjes met hun hele lijf. Uiteraard worden deze liedjes live aan de piano begeleid door een van de docenten! Voor of na de liedjesklas gaan de kinderen in groepjes van 3, maximaal 4 naar de pianoles. Met de liedjes vers in de oren worden hier de basisvaardigheden van het pianospel geleerd.
Na deze cursus kan een vervolgcursus gevolgd worden, of de leerling gaat verder met privéles of duoles.

Over de docenten

De lessen worden gegeven door pianodocenten Erzsike Kövy, Anke Booij en Christianne Maurer. Alledrie hebben ze ruime ervaring met lesgeven aan jonge kinderen. Met veel fantasie en structuur nodigen ze de kleuters uit tot het beleven en uitvoeren van muziek. Kinderen lopen altijd zingend de deur uit!

Meer informatie

Deze cursus is voor kinderen vanaf 5 jaar/ groep 2. De lessen vinden plaats op woensdagmiddag in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld.
De prijs voor 16 lessen van 55 minuten is € 370,-.
Voorafgaand aan de cursus is er een kennismakingsles. Gekeken wordt naar plezier hebben in muziek, ritmegevoel, concentratie en fysieke mogelijkheden.
De eerstvolgende  Open Les is op woensdag 26 juni! 
Voor meer info en aanmelden;
Christianne Maurer.
06-41148548