Over de piano

De piano, het huiskamerinstrument bij uitstek! Vroeger speelden componisten hun symfonieën, kwartetten, ensemblewerken op de piano om zo de muziek al in kleine kringen te kunnen laten horen. Bij afwezigheid van opnamemogelijkheden zou je kunnen stellen dat de piano toen de cd en mp3 van nu is. Je kunt alleen of samen met een andere pianist/musicus de hele muziekwereld binnen halen. Het grote bereik van de piano, met prachtige lage klanken en heldere hoge klanken kan me nog steeds enorm raken. En niet te vergeten, de kracht van het rechter pedaal, deze geeft zoveel kleur in de muziek. Of je nu beginner bent of gevorderd: de piano geeft je altijd iets prachtigs in handen en oren!

Aanschaf/ huur piano
Voor meer informatie klik hier.

Over mijn lessen

Tijdens de lessen komen in een ongedwongen werksfeer alle aspecten van het pianospelen aan bod. Ik besteed veel aandacht aan studeren. Pianospelen doe je vooral thuis en niet alleen in de les. Je merkt al snel dat hoe meer je oefent hoe leuker pianospelen wordt. Bij jonge kinderen is de begeleiding van ouders heel belangrijk. Ook als je als ouder niet veel van muziek weet kun je helpen door mee te lezen in het huiswerkschrift. Naast leren oefenen vind ik het belangrijk dat je een muzikaal verhaal kunt vertellen. Wat wil de muziek eigenlijk zeggen, en: wat wil jij er mee zeggen.
Voor de piano is er ongelooflijk veel muziek geschreven, in de les zoeken we stukken die bij je passen. Je zult niet snel uitgekeken/uitgeluisterd raken. Twee keer per jaar is er een leerlingenuitvoering. Speelt je vriendje of vriendinnetje ook een instrument? Dan kun je dus samenspelen! Ook daar kunnen we stukken voor uitzoeken.
Op dinsdag geef ik les in het Theater Aan de Slinger, op woensdag en donderdag geef ik les in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld.

Over mijzelf

Sinds 2000 geef ik les bij het Houtens Muziek Collectief. Eerst als docent Muziek op Schoot maar al snel ook als pianodocent. Na een intensieve en mooie studie aan het conservatorium in Utrecht ben ik in het lesgeven gedoken. Al snel heb ik me verdiept in lesgeven aan jonge kinderen. Met de opleiding tot Muziek op Schootdocent kreeg ik veel inzicht in de – muzikale -ontwikkeling van heel jonge kinderen, tot 4 jaar. Vervolgens kregen ook jonge kinderen van 5 en 6 een grote rol in mijn pianolespraktijk. Het is fantastisch om te zien en horen hoe snel en makkelijk kinderen op gehoor de beginselen van het pianospelen onder de knie krijgen. De eerste stappen op het gehoor, en als ze wat ouder worden, vanaf groep 3, de volgende logische stappen met notatie.
Hoe mijn week eruit ziet? Drie dagen geef ik pianoles in Houten, drie ochtenden in de week maak ik muziek met dreumesen en peuters. Op zaterdag ben ik te vinden op het conservatorium in Den Haag, waar ik deel uit maak van het PI-docententeam. Daar geven we samen les aan jonge kinderen die starten als ze vijf jaar oud zijn.

Meer informatie