Het HMC heeft een bestuur dat gevormd wordt door maximaal drie externe leden en drie docentleden. Het bestuur wordt benoemd door de ledenvergadering en werkt conform de statuten en het huishoudelijk reglement. De leden van het bestuur stellen zich hieronder voor.

Martin de Boer, voorzitter

Martin de Boer is in december 2021 toegetreden tot het bestuur van het Houtens Muziek Collectief.
In zijn werkzame leven was hij verbonden als stafdocent, hoofd Muziek en hoofd Bedrijfsvoering bij Kunstenhuis De Bilt-Zeist en haar voorloper de Biltse Muziekschool.
Daarnaast was hij in Houten ook maatschappelijk betrokken en was onder mede-oprichter van de Stichting Nieuwjaarsduik Houten. Voor het HMC is Martin een oude bekende: van januari 2006 tot december 2014 was hij als trompetdocent verbonden aan het Houtens Muziek Collectief en heeft hij medewerking verleend aan diverse uitvoeringen en projecten. Ook stond hij aan de wieg van wat nu Bigband Houten is.
Als musicus heeft hij geen speciale muzikale voorkeur: zijn belangstelling gaat uit naar wereldmuziek, (symfonische) popmuziek en vanzelfsprekend ook klassieke muziek.
Het is moeilijk een favoriete compositie te melden, maar eentje mag toch wel genoemd. Bij de aanschaf van één van zijn eerste Cd’s (ergens in de jaren ’80) met daarop de Serenade voor Blazers in d mineur (opus 44) van Antonin Dvorak, stond op diezelfde CD ook de Serenade in E opus 22 voor strijkers in E (opus 22) van dezelfde componist. Deze compositie maakte destijds veel indruk en is nog steeds een favoriete compositie.

Daniël van der Geest, secretaris

Daniël heeft het HMC leren kennen omdat hij toetsen en drums speelde bij de Jamsessies op de dinsdagavond. Hij was hier zo enthousiast over dat hij secretaris van het bestuur is geworden.

Bram Alblas, penningmeester

Bram Alblas is al sinds 2012 penningmeester van het HMC. In zijn dagelijks leven is hij eigenaar van IP-concept en bestuurslid van heel wat organisaties van en door ondernemers in Houten. In zijn vrije tijd houdt hij van elektrische gitaar spelen, IJsland en de muziek van Jack Jones.
Op zijn profiel op Linkedin kun je meer van over hem lezen.

Vacature, docent-bestuurslid

Tineke van der Meulen, docent-bestuurslid

Tineke groeide op in een muzikaal gezin. De muziek kreeg ze met de paplepel ingegoten door met name haar moeder die prachtig kon zingen. In haar jeugd speelde klarinet en kerkorgel. Bij het HMC is ze betrokken als docente klarinet en artistiek leidster van het Symfonisch Blazers Ensemble.
Haar muzikale smaak is erg breed en dagelijks geniet ze van het luisteren naar prachtige muziek over de volle breedte van het muzikale spectrum. Haar hoofdrichting is de klassieke muziek en één van haar favoriete componisten is Maurice Ravel die de prachtige muziek schreef van Daphnis en Chloé. Ook kan ze erg genieten van de hedendaagse componist John Rutter en dan met name van zijn prachtige Requiem.
In haar vrije tijd gaat Tineke graag naar buiten om te genieten van lange wandelingen of fietstochten op haar racefiets.

Marco van Berkel, docent-bestuurslid

Marco groeide op in Utrecht en verhuisde midden jaren 90 naar Houten. Zijn voorliefde en gevoel voor elektronische muziek begon al vroeg met bands als Kraftwerk en Tangerine Dream, maar vooral ook door zijn eigen interesse in elektronica en geluid. Hij studeerde Electrical Engineering & Design in Utrecht en werkt al jaren op high-tech ontwikkelafdelingen, eerst als ontwerper en later als leidinggevende.
Hij heeft daarnaast veel ervaring opgedaan als radiopresentator, dj, sound engineer en producer. Ook bouwt hij een aantal van zijn elektronische muziekinstrumenten zelf, waaronder een modulaire synthesizer.
Vanaf 2015 geeft Marco naast zijn ‘gewone’ werk ook cursussen, workshops en lessen in het produceren en mixen van elektronische muziek. Een technische kijk op muziek dus!