Het HMC heeft een bestuur dat gevormd wordt door maximaal drie externe leden en drie docentleden. Het bestuur wordt benoemd door de ledenvergadering en werkt conform de statuten en het huishoudelijk reglement. De leden van het bestuur stellen zich hieronder voor.

Anthon van der Horst, voorzitter

Anthon is sinds 2013 als extern voorzitter bij het HMC betrokken. De muziek heeft hij van huis uit meegekregen, zijn grootvader en naamgenoot heeft zijn interesse voor de muziek zeker aangewakkerd.  Toch is hij zelf niet goed in het maken van muziek, ondanks de lessen in zijn jeugd van zijn grootmoeder. Hij vertegenwoordigt wel een hele belangrijke categorie, namelijk de categorie ‘luisteraar’. Heerlijk genieten van prachtige muziek. Favoriete componisten van Anthon zijn Johan Sebastiaan Bach en Anton Bruckner, maar hij kan ook genieten van een lekker dansnummer van nu.
Zijn klassieke muziektip is: prélude, fugue et variation op 18 van Cesar Franck. Het mooiste stukje pianomuziek dat er bestaat.
Zijn moderne muziektip is: niet helemaal modern, maar in deze bewerking toch wel: Nimrod, een stuk van Edgar Elgar uitgevoerd door Lux Aeterna.
In het dagelijks leven is hij werkzaam bij adviesbureau GITP. Hij werkt als executive bedrijfspsycholoog en adviseert directies en raden van bestuur over hun functioneren door middel van coaching, assessment en teambegeleiding. Anthon is in Houten lid van de Lions en ooit geboren in Hilversum. Hij woont sinds 1991 in Houten, is getrouwd en heeft 1 zoon.
Op zijn profiel op Linkedin kun je meer van over hem lezen.

Ton van der Ham, secretaris

Ton komt niet uit een muzikaal nest, maar heeft sinds zijn muzieklessen op de middelbare school grote belangstelling ontwikkeld voor vooral klassieke muziek. Dat was tijdens een drukke loopbaan als planoloog, openbaar bestuurder (o.a. wethouder Houten) en consultant vooral luisteren naar muziek. Op zoek naar een nieuwe uitdaging voor zijn naderende pensioen besloot Ton in 2013 echter om ook actief met muziek aan de slag te gaan. Hij meldde zich voor klarinetles bij het HMC. Een jaar later kon hij toch ook weer zijn bestuurlijke ervaring inzetten door benoeming als extern secretaris van het HMC-bestuur. Weer een jaar later raakte Ton betrokken bij de oprichting en organisatie van het HMC-orkest ‘Symfonisch Blazers Ensemble’ (SBE) o.l.v. klarinetdocente Tineke van der Meulen. Als klarinettist werd hij daar ook zelf lid van.
Tons muzikale smaak is heel breed. Hij is dan ook een trouwe fan van Podium Witteman. Tons al lang niet meer zo geheime tip is Mahler’s Treurmars uit zijn 1e symfonie, bewerkt en vertolkt door het Nieuw Amsterdam’s Klarinet Kwartet.

Bram Alblas, penningmeester

Bram Alblas is al sinds 2012 penningmeester van het HMC. In zijn dagelijks leven is hij eigenaar van IP-concept en bestuurslid van heel wat organisaties van en door ondernemers in Houten. In zijn vrije tijd houdt hij van elektrische gitaar spelen, IJsland en de muziek van Jack Jones.
Op zijn profiel op Linkedin kun je meer van over hem lezen.

Christianne Mauer, docent-bestuurslid

Christianne Maurer is sinds 2001 docent bij het Houtens Muziek Collectief. Eerst met Muziek op Schoot en als snel ook als pianodocent. Als je al zo lang bij een organisatie lesgeeft dan komt natuurlijk ook het bestuur een keer op je pad, sinds 2019 maakt zij deel uit van het bestuur.
Christianne is getrouwd met pianist René Maurer, en met twee muzikale kinderen is muziek nooit ver te zoeken in huis. Daarnaast houdt ze erg van stilte, deze vindt ze door te kamperen op mini-campings, het liefst in de bergen.
Meer informatie over de muzieklessen van Christianne vind je hier.

Tineke van der Meulen, docent-bestuurslid

Tineke groeide op in een muzikaal gezin. De muziek kreeg ze met de paplepel ingegoten door met name haar moeder die prachtig kon zingen. In haar jeugd speelde klarinet en kerkorgel. Bij het HMC is ze betrokken als docente klarinet en artistiek leidster van het Symfonisch Blazers Ensemble.
Haar muzikale smaak is erg breed en dagelijks geniet ze van het luisteren naar prachtige muziek over de volle breedte van het muzikale spectrum. Haar hoofdrichting is de klassieke muziek en één van haar favoriete componisten is Maurice Ravel die de prachtige muziek schreef van Daphnis en Chloé. Ook kan ze erg genieten van de hedendaagse componist John Rutter en dan met name van zijn prachtige Requiem.
In haar vrije tijd gaat Tineke graag naar buiten om te genieten van lange wandelingen of fietstochten op haar racefiets. Die fiets is een prachtige klassieker van Batavus. Ze vervangt hem maar niet voor een modernere fiets omdat ze hem lang geleden van haar ouders heeft gekregen.

Marco van Berkel, docent-bestuurslid

Marco groeide op in Utrecht en verhuisde midden jaren 90 naar Houten. Zijn voorliefde en gevoel voor elektronische muziek begon al vroeg met bands als Kraftwerk en Tangerine Dream, maar vooral ook door zijn eigen interesse in elektronica en geluid. Hij studeerde Electrical Engineering & Design in Utrecht en werkt al jaren op high-tech ontwikkelafdelingen, eerst als ontwerper en later als leidinggevende.
Hij heeft daarnaast veel ervaring opgedaan als radiopresentator, dj, sound engineer en producer. Ook bouwt hij een aantal van zijn elektronische muziekinstrumenten zelf, waaronder een modulaire synthesizer.
Vanaf 2015 geeft Marco naast zijn ‘gewone’ werk ook cursussen, workshops en lessen in het produceren en mixen van elektronische muziek. Een technische kijk op muziek dus!