Hieronder is een overzicht te vinden van de regelingen van de gemeente Houten voor mensen met een laag inkomen.

U-pas Houten

De U-pas geeft pashouders de mogelijkheid om muziekles met korting te volgen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de leeftijd van de pashouder. De meeste van onze docenten verlenen korting op de lesprijs aan jongeren en volwassenen die in het bezit zijn van de pas. Informeer bij de docent over de mogelijkheden of kijk op de website van de U-pas.

Jeugdfonds Sport- en Cultuur Provincie Utrecht

Het Jeugdfonds Sport- en Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar mee kunnen doen met cultuur. Alleen mensen die op professionele basis met het kind werken, kunnen een aanvraag indienen. Voor meer informatie kijk op de website van het Jeugdfonds.

Stichting Leergeld Houten

De Stichting Leergeld Houten richt zich op kinderen tussen de 0 en 18 jaar oud, die ten gevolge van (te) beperkte financiële middelen in het gezin onvoldoende kunnen deelnemen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten. Voor meer informatie over wat mogelijk is kijk op de website van de Stichting.

Jeugdpas Sport en Cultuur Houten

Met de Jeugdpas Sport- en Cultuur kan worden kennisgemaakt met verschillende sporten en vormen van cultuur zonder dat je direct lid hoeft te worden. Zo kun je eerst dingen uitproberen om de culturele activiteit te vinden die bij je past. Voor meer informatie en het aanbod kijk op de website van de Jeugdpas.