Huur van instrumenten voor uitvoeringen

De instrumenten zijn te huur voor eenmalig gebruik, zoals bij een optreden of evenement. De prijzen hiervoor zijn lager dan gebruikelijk; er wordt een borgsom gevraagd voor gebruik van het instrument. De volgende instrumenten zijn te huur:

  • Piano’s en vleugels
  • Keyboards
  • Zanginstallaties / versterkers
  • Drumstellen
  • Harp
  • Tenorsaxofoon
  • Basklarinet

Neem vooral contact op met het HMC-bureau voor een prijsopgave.

Verhuur voor thuisgebruik / muzieklessen

Wie muziekles gaat volgen heeft thuis een instrument nodig om te kunnen oefenen. Het HMC heeft geen leeninstrumenten, maar onze docenten kunnen u wel verwijzen naar goede adressen waar muziekinstrumenten te huur zijn. Voor vrijwel alle instrumenttypen is het mogelijk om eerst een periode te huren. Pas als een leerling zeker weet dat de keuze goed bevalt, gaat men over tot aanschaf. Veel wordt gewerkt met de vorm huurkoop, waarbij het instrument een aantal maanden wordt gehuurd. Als – bijvoorbeeld na zes maanden – besloten wordt tot koop, wordt het huurbedrag in mindering gebracht op de koopprijs.

Bij strijkinstrumenten is het gebruikelijk om geen instrumenten definitief te kopen zolang de leerling nog in de groei is. Men huurt dan een zogenaamde ‘kwart,’ ‘halve’ of ‘driekwart’ viool/cello en schaft uiteindelijk pas zelf een instrument aan wanneer men aan de ‘hele’ viool of cello toe is. Verder heeft het HMC voor deelnemers aan ensembles enige instrumenten die tijdens de ensemblerepetities geleend kunnen worden. Zo zijn er tenor- en basblokfluiten, een tenorsaxofoon, een basfluit, een basklarinet en altviolen te leen.
Wij adviseren overigens om een instrument altijd in nauw overleg met de docent te huren of aan te schaffen. Er zijn veel verschillen in kwaliteit en prijs, en voor een buitenstaander is het meestal niet te overzien welke de belangrijke aandachtspunten precies zijn. Onze docenten geven graag tips over geschikte merken, de maat en de kwaliteitseisen die een rol spelen. In sommige gevallen kan het ook aantrekkelijk zijn om een goed tweedehands instrument te kiezen van een duur merk in plaats van een nieuw instrument uit een goedkopere prijsklasse. Ook die keuze maakt u bij voorkeur in overleg met uw docent.
Schroom dus niet om vooraf uitgebreide informatie te vragen.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met één van onze coördinatoren van het HMC.