Instrumenten Proeftuin en  verlengde lockdown

Intussen is de lockdown tenminste tot en met 17 mei verlengd. Dat betekent dat de instrumenten proeftuin niet meer georganiseerd kan worden. Wel is het mogelijk om proeflessen aan te vragen voor alle instrumenten.
In september hopen we de Proeftuin weer aan te kunnen bieden.

Verder bieden sommige docenten ook cursussen aan via de Jeugdpas voor Sport en Cultuur. Klik hier om naar de site te gaan.
Het gaat om de volgende cursussen:
Muziek op schoot, docent Christianne Maurer
Maak kennis met de blokfluit, docent Katrien Haije
GrooveBox cursus, DJ school HMC
Workshop gitaar, docent Ellen van Kooten
Keyboardlessen, docent Caroline van der Weiden
Piano-oortjes, docent Christianne Maurer
Workshop saxofoon, docent Pia Oberneuwirther
Kennismakingscursus trompet, docent Olaf Schipper
Introductiecursus viool, docent Marek Konecny
De inschrijving is geopend op 3 mei dus wacht niet te lang!

Over de Instrumenten Proeftuin

Het kiezen van een instrument valt niet altijd mee! Er zijn ook zoveel mogelijkheden en vooral ook zoveel leuke instrumenten! Voor die kinderen die echt nog niet kunnen kiezen, start er in maart een cursus waarin ze met vier verschillende instrumenten kennis kunnen maken. Ze krijgen steeds drie weken les op deze instrumenten. Misschien weten ze het daarna nog niet maar wellicht hebben ze dan al wel een idee van wat ze leuk vinden: blazen, tokkelen, strijken… en kunnen wij nog verder helpen!

De cursus
U kunt kiezen uit 9 instrumenten. De cursus vindt plaats op steeds verschillende lesdagen en tijdstippen afhankelijk van het rooster van de docent. De locatie hangt ook af van de betreffende docent. Er wordt lesgegeven boven Theater Aan de Slinger, De Slinger 42 en in Wijkcentrum Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36.

Instrumenten: accordeon, blokfluit, cello, gitaar, keyboard, piano, saxofoon, trompet en viool
Bij te weinig aanmeldingen voor een instrument kan het zijn dat er toch een ander instrument gekozen moet worden. Omdat u de keuze hebt uit 9 instrumenten en er slechts 5 periodes zijn tot en met de zomervakantie, zijn er proeflessen die in dezelfde week vallen. Het zijn meestal wel verschillende dagen. Als u dat niet wilt, kunt u iets anders kiezen.

Inschrijven en instrumenten

U hoeft zelf geen instrumenten mee te nemen voor deze cursus. Deze worden door het Houtens Muziek Collectief ter beschikking gesteld.  Wel vragen wij een bedrag aan borg voor de instrumenten die mee naar huis genomen kunnen worden.
Kosten
De cursus kost 140 euro exclusief 75 euro borg. De meeste instrumenten kunnen meegenomen worden naar huis.

Weken, tijd en locatie:
Voor de indeling van de instrumenten over de periodes en de tijd en locatie zie: Informatie Instrumenten Proeftuin

Aanmelden voor deze cursus kan via het aanmeldingsformulier. Neem voor meer informatie contact op met het algemene nummer van het HMC.