Over Muziek op Schoot

Zingen voor en met je kind is een heel natuurlijk gegeven. Door te zingen begeleid je op een prettige en liefdevolle manier allerlei dagelijkse activiteiten. Opruimen, tanden poetsen, boodschappen doen, met een muzikaal tintje gaan veel dingen als vanzelf.

Over de lessen

Tijdens de lessen gebruiken we verschillende instrumenten zoals trommels, klankstaven, stokjes en samba’s. Maar ook met een badeend kun je muziek maken! Naast instrumenten gebruiken we ook allerlei materialen zoals sjaaltjes om mee te dansen of om je achter te verstoppen, knuffeltjes, linten en nog veel meer.
Door middel van contactspelletjes, bewegingsliedjes en luistermomenten worden er tal van vaardigheden ontwikkeld die er voor zorgen dat je kind de wereld vol vertrouwen tegemoet gaat.
De lessen zijn voor kinderen van 1-4 jaar met hun (groot)ouder. Een les duurt ongeveer 40 minuten. In een les is veel afwisseling in luisteren, bewegen, instrumenten bespelen en samen zingen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kind de hele tijd op schoot moet blijven zitten!

Inschrijven en lestijden

Docent: Christianne Maurer
Lessen vinden plaats op woensdag- en vrijdagochtend onder schooltijd.
Leslocatie op beide dagen: Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld

Kosten voor een cursus van 8 lessen is € 80,- Kijk voor meer informatie op www.do-re-mini.nl. Inschrijven kan door een mail te sturen naar christiannemaurer@gmail.com. Voor je inschrijving heb ik naam en geboortedatum nodig. Laat ook weten op welke dag je mee wilt doen!

Over Christianne

Na mijn studie aan het conservatorium in Utrecht heb ik al snel ook de opleiding voor Muziek op Schootdocent gevolgd. Inmiddels geef ik deze cursus al 20 jaar, en het verveelt  geen moment! Integendeel, het is steeds weer geweldig om te zien en te horen hoe jonge kinderen op muziek reageren, en hoe ze zich hier mee kunnen uiten. Muziek is echt een vanzelfsprekende en universele taal.

Meer informatie