Het Houtens Muziek Collectief  organiseert om de 14 dagen op dinsdagavond in Jongerencentrum Enter een jamsessie vanaf 19.30 uur. Wat gaan we doen?

 1. Doelgroep; Voor wie en welke leeftijden? Voor álle instrumenten: zang, toetsen, gitaar, bas, drums, harmonica, blazers: iedereen is welkom. We richten ons op enigszins gevorderden. Vanaf ongeveer 16 jaar, gezien de tijden.  Een akkoordenschema kunnen lezen en meespelen is genoeg.
 2. Aanvang. Om 19:30 beginnen we met een drankje en delen we het plan voor de avond. Er zijn 3 ruimtes beschikbaar voor evenzovele groepen.
 3. Centrale ruimte – kennismakings-, klets- en ontmoetingsplek en heerlijk onderling kletsen over gitaren, versterkers, pedaaltjes en andere gear. Wat gebruik jij, waarom en hoe kun je nog beter opnemen? Etc.
 4. Ruimtes. In ruimte 1 kruipt de Blues (Jazzy Blues / Blues Rock) groep bij elkaar. Natuurlijk zet al iemand snel de eerste Blues in A-mineur in en speel jij de akkoorden mee, die iemand je vast ook even voordoet. En – als jij je die avond in vorm voelt – dan krijg jij natuurlijk de ruimte voor jouw solo en gun je die ruimte ook aan je speelmaatjes. In ruimte 2 kruipt de Rock of de Pop groep bij elkaar. Zelfde idee: de pentatonische licks rollen al snel door de ruimte. En bij voldoende animo in de centrale ruimte een derde groep.
 5. Keuze van de muziek. Wij zorgen voor een paar aardige nummers, die enerzijds niet al te moeilijk zijn, zodat iedereen in ieder geval de akkoorden kan meespelen en anderzijds voldoende haakjes bieden voor zang, alle instrumenten, een mooi intro, een leuke solo of een mooie brug. Er is een Jamsessie Rock boek en een Jamsessie Blues boek. Als jij een idee voor een nummer hebt: prima! Wij zorgen in ieder geval voor enkele nummers per avond en voldoende printjes van de tab notatie.
 6. Voorbereiding. Om snel met elkaar aan de gang te kunnen gaan, is het wel handig dat je je enigszins voorbereidt. Probeer de akkoorden van de voorgestelde nummers alvast thuis te kunnen spelen en misschien zelfs een solootje.
 7. Avondindeling. Inloop vanaf 19:30. Praatje om 19:45. We knippen de avond op in 2 rondjes: Van 20:00 – 21:00 en van 21:30 – 22:30. Zodat je kan wisselen, of in dezelfde groep het tweede nummer op kan pakken.
  Om 22:30 is het helaas alweer tijd om je microfoon in te pakken, bas, gitaar of trompet in tas of koffer te schuiven, je versterker even af te laten koelen en bij het drankje te laten weten of je de volgende keer er ook weer bij bent. Nog ff centraal na kletsen: wat kunnen we nog beter doen? Uiterlijk om 23:00 sluiten we af en gaat de deur achter ons dicht.
 8. Wie leidt dat dan? Het is vooral een voor & door onszelf. De gitaardocenten van HMC stellen hun leerlingen en haar contacten in staat mee te doen. HMC stelt de ruimtes ter beschikking, en wij volgen hun regels . Er is geen leraar, er is niemand de baas. Eigen initiatief wordt erg op prijs gesteld. Wel is er per ruimte een aanspreekpunt van de organisatie aanwezig om te zorgen dat iedereen zijn ei kwijt kan, maar ook voor vragen, tips, etc.
 9. Het aantal deelnemers? Aangezien er “slechts” 3 ruimtes zijn, ligt het maximaal aantal deelnemers rond 24. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. En Vol = vol.
 10. De kosten? Een avondje meedoen kost 10 € cash (!) en is enkel bedoeld om de kosten te dekken. Een drankje kost in alle gevallen € 2,50. Af te rekenen via een QR-code.
 11. Wanneer? Houd hiervoor de website van het HMC in de gaten!
 12. Doe je mee? Als je graag eens meedoet: laat ons dat dan weten! Mail naar HiGainJam@gmail.com