Over de piano

De piano is een veelzijdig instrument. De piano heeft een groot toonbereik en een prachtige zangerige klank. Door het gebruik van de pedalen kan je de klanken mooi samen laten smelten. Ook kan je de piano als slag- of ritme-instrument laten klinken.
Met het gebruik van het linkerpedaal wordt de klank ineens mysterieus zacht of dromerig. Veel componisten hebben zich laten inspireren om voor dit instrument prachtige stukken te componeren. Zowel in de klassieke -als in de popmuziek vind je een enorme hoeveelheid pianomuziek van zeer eenvoudig tot super gecompliceerd.
Voor informatie over aanschaf/huur van een piano klik hier.

Over mijn lessen

Is het uiteindelijk je droom om samen met anderen muziek te maken of wil je liever solo spelen, houd je van klassiek, van de meerstemmigheid van Bach of van de romantische Chopin, of wil je graag akkoorden leren spelen zodat je er zelf bij kunt gaan zingen, er zijn vele mogelijkheden als je piano wil gaan leren spelen.
Het maakt niet uit of je blanco of als gevorderde pianist de leskamer binnenstapt. Samen kijken we wat het beste bij jou past. Er zijn zoveel leuke pianomethode’ s en er is zoveel repertoire in verschillende stijlen dat we altijd wel iets vinden waar jij met plezier mee aan de slag kunt gaan.
Ik geef les aan kinderen en volwassenen. Bij het lesgeven aan jonge kinderen vanaf 5 jaar vind ik het contact met de ouders belangrijk. Het thuis oefenen vraagt ook de aandacht van de ouders. Bij de lessen aan huis gaat deze samenwerking tussen de ouders en mijzelf altijd op een hele natuurlijke manier omdat we elkaar automatisch elke week even spreken.
Bij de lessen in Schoneveld of bij mij thuis zal ik de ouders regelmatig op de hoogte houden zodat ze thuis het oefenen goed kunnen begeleiden.
Lesdagen
Ik geef les op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag
De lessen vinden plaats bij mij thuis, aan huis en in Schoneveld
Ik geef les in Schoneveld op maandag – en donderdagmiddag.

Over mijzelf

Ik ben begonnen met pianospelen toen ik 9 jaar oud was. Ik besloot om van mijn hobby mijn beroep te maken. In 1993 studeerde ik af aan het Utrechts Conservatorium. Dat ik het pianospelen wilde combineren met lesgeven was eigenlijk ook al snel duidelijk. Mijn interesse om een ander iets te leren en de uitdaging dat op de juiste manier te doen is na 30 jaar nog steeds actueel. Ieder mens is anders.  Hiernaar kijkend hoop ik bij iedere leerling de juiste snaar te raken en het enthousiasme voor het pianospelen aan te wakkeren.
Vanaf 1995 tot 2013 heb ik aan de Kunstlinie in Almere gewerkt. Dit was een kunstencentrum met verschillende disciplines. Dat maakte het zo afwisselend. Het combineren van verschillende kunstvormen gaf mijn werk een extra dimensie.
Ook was ik van 1995 tot 2018 als pianodocent verbonden aan de Stichting BUzzING, een organisatie die landelijke pianodagen organiseerde.
Vanaf 2013 ben ik als privédocent begonnen met het starten van een eigen lespraktijk in Houten. Nu na 9 jaar sluit ik mij aan bij het HMC.
Een nieuwe uitdaging met weer nieuwe kansen.

Meer info over mij