Over de piano

De piano is een van de meest populaire en veelzijdige instrumenten. Het toonbereik is groot en wordt slechts overtroffen door dat van het orgel. De piano is geliefd als begeleidingsinstrument en tegelijkertijd kan een beetje geoefend pianist een volledige orkestpartij uit de piano toveren. Er is veel virtuoze muziek voor de piano geschreven die heel veel vraagt van de uitvoerder. Gelukkig is er ook veel muziek geschreven voor de beginner. Een groot voordeel van dit instrument: iedere beginner kan er geluid uit krijgen en het klinkt al heel snel aangenaam!

Aanschaf/ huur piano
Voor meer informatie klik hier.

Over de lessen

Als kind werd ik verliefd op de klank en de aanslag van de piano. De ontwikkeling van een mooie toon (ook wel toucher genoemd) en het klankgevoel vind ik dan ook heel belangrijk bij de leerling.
In de pianoles gaan we naast de technische vaardigheden, op zoek naar de fantasie en creativiteit van de leerling waarbij we samen kiezen uit verschillende methodes en muziekstijlen. De pianoliteratuur is onuitputtelijk! Maar ook pop- en filmmuziek kunnen aan bod komen. Het is bijzonder om te merken dat iedere leerling zijn of haar eigen voorkeuren ontwikkelt!
Het samenspelen met andere instrumenten of 4-handig pianospel (quatre mains) probeer ik ook zoveel mogelijk te stimuleren en organiseren.
Ik geef individueel les en in groepjes van twee. Bij kinderen werkt het soms positief als ouders de les (gedeeltelijk) bijwonen en kunnen duolessen zeer stimulerend zijn. Belangrijk onderdeel van de lessen is het voorspelen in gezamenlijke lessen of op daartoe bestemde uitvoeringen.
Met mijn pianocollega’s organiseren we jaarlijks 3 pianocafe’s voor volwassen leerlingen en andere evenementen waarbij ook mogelijkheid tot optreden is. Samen met collega’s Christianne Maurer-Verhoeven en Margreet van der Woude geef ik de cursus Piano-oortjes.

Lestijden en locaties
Maandag: van 15:00 t/m 22:00 uur in Theater Aan de Slinger
Woensdag: van 10:00 t/m 17.00 uur in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld
Donderdag:  van 15:00 t/m 22:00 uur in Theater Aan de Slinger

Over mijzelf

De half-Hongaarse pianiste Erzsike Kövy studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn waar zij het Diploma Docerend en Uitvoerend Musicus beiden met onderscheiding behaalde. Al tijdens haar studie volgde ze kamermuzieklessen bij Eli Goren en liedbegeleiding bij Thom Bollen. Masterclasses heeft ze gevolgd bij Peter Feuchtwanger. Michaël Worskreschensky en Theo Bruins. Ze geeft regelmatig concerten als soliste en met haar zus, de violiste Esther Kövy vormt ze een vast duo. Ze gaven concerten in Hongarije, Tsjechië en Rusland. Met collega’s Amber Bouw-Hill, fagotiste en Cathrine De Mos-Starberg, fluitsite maakt ze deel uit van Trio Aurora, waarmee ze regelmatig optreedt. Zie onze website www.starberg.nl/aurora.
Inmiddels heb ik jarenlange ervaring in het lesgeven, zowel aan kinderen als aan volwassenen. Individueel of in duo-lessen. Naast het Houtens Muziekcollectief geef ik les in Muziekkamer De Bilt en heb ik een lespraktijk in Utrecht bij mij thuis.

Meer info over mij