Over het SBE

Het Symfonisch Blazers Ensemble Houten is in het najaar van 2015 van start gegaan en al snel bleek de formule een groot succes. Het orkest bestaat momenteel uit ongeveer 30 hout- en koperblazers en 1 cellist. Naast blaasinstrumenten is er ruimte voor slagwerk/percussie en een bassectie. In het voorjaar van 2020 vierde het Symfonisch Blazers Ensemble haar eerste lustrum! De artistieke leiding van het Symfonisch Blazers Ensemble Houten berust bij Tineke van der Meulen, een zeer ervaren dirigent, (orkest)musicus en klarinetdocent.

Plezier in samenspelen!

De goede onderlinge sfeer, het enthousiasme van de muzikanten én de professionele leiding van Tineke van der Meulen maken het SBE-Houten tot een heel bijzonder orkest, “met een lage drempel en een hoge lat”. De groep muzikanten is zeer divers en bestaat uit jong en oud, vergevorderd en minder gevorderd, leerlingen van het HMC en amateurmusici van daarbuiten. Het repertoire is breed en gevarieerd, van klassiek tot modern. Niveauverschillen binnen het orkest worden opgevangen door partijen van verschillende moeilijkheidsgraad.

Naast een jaarlijks, feestelijk eindconcert in het Theater aan de Slinger, verzorgt het SBE ook optredens voor (zorg)instellingen, bijvoorbeeld een kerstconcert of een voorjaarsconcert. En… omdat gezelligheid ook belangrijk is, wordt er tweemaal per jaar iets leuks georganiseerd voor de orkestleden, zoals een kerstborrel of een etentje.

Doe mee!

De repetities van het SBE-Houten vinden plaats in het gebouw van Theater Aan de Slinger (lokaal 4.19), om de week op maandagavond van 19.15 uur tot 21.00 uur. Voor geïnteresseerden is er, in overleg met artistiek leider Tineke van der Meulen, de mogelijkheid om vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Het instapniveau voor het SBE is minimaal het 4e lesjaar op het instrument of een vergelijkbaar niveau.

Meld je aan!

Spreekt dit alles je aan? Meld je aan via het aanmeldformulier!

Het Symfonisch Blazers Ensemble Houten staat onder artistieke leiding van HMC-klarinetdocente Tineke van der Meulen (1967). Zij studeerde Docerend Musicus en Ensembleleiding aan het Utrechts Conservatorium en heeft ruime ervaring in het dirigeren van onder andere harmonieorkesten, jeugdorkesten (prijswinnend!) en HMC-klarinetchoirs. Daarnaast is zij uitvoerend (orkest)musicus. Telefoon: 06 – 429 17 510.