Over de klarinet

De klarinet hoort bij de houten blaasinstrumenten. Op het mondstuk zit een riet en op het instrument zelf zitten kleppen om de toonhoogte te veranderen. De klarinet is een vrolijk instrument maar hij kan ook heel melancholiek klinken. Je kunt heel veel verschillende muzieksoorten spelen op de klarinet. Bijvoorbeeld klassiek, jazz, opwekking, kerkmuziek, pop, blues of wereldvolksmuziek.

Over mijn lessen

We starten met een gratis proefles. Daarin hoor ik graag van jou wat je zou willen leren in de lessen. Er is veel mogelijk en ik heb meer dan 25 jaar ervaring met lesgeven zowel aan kinderen, tieners als volwassenen. Natuurlijk heb ik ook mijn ideeën en samen stippelen we een mooie route uit voor het cursusjaar. Ook vind ik samenspel belangrijk in de les.

Over mijzelf

Mijn opleiding hoofdvak klarinet klassiek heb ik gevolgd aan het Utrechts Conservatorium (Docerend Musicus 1993) en aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (Uitvoerend Musicus 1995). Ook behaalde ik mijn diploma Ensembleleiding aan het Utrechts Conservatorium (1993). Ik heb veel in orkesten gespeeld en veel kamermuziek gemaakt. Op dit moment speel ik in Duo Zeloso (klarinet en piano).

Meer info over mijzelf