Over de blokfluit

De blokfluit is een zeer veelzijdig en oud instrument. Vanaf de 14e tot en met de 18e eeuw is er muziek voor geschreven. Daarna verdween zij een tijdlang van het muzikale toneel. In de 20e eeuw werd zij herontdekt en begon men er ook weer muziek voor te schrijven. Voor de sopraan- en de altblokfluit is veel solomuziek geschreven met of zonder begeleiding door een klavierinstrument (orgel, klavecimbel of piano). Liefhebbers van muziek van Händel, Vivaldi en Telemann kunnen hun hart ophalen. Er is intussen ook veel volksmuziek ( Latijns-Amerikaans, Iers, Joegoslavisch enz.) voor verschillende bezettingen bewerkt. Verder is er een zeer uitgebreid repertoire van ensemblemuziek.

Over de lessen

Blokfluitlessen zijn mogelijk vanaf 7 jaar, op sopranino-, sopraan-, alt-, tenor-, en basblokfluit. Ook zijn er ensemblelessen mogelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Verder is er een opfriscursus voor volwassenen die ooit les hebben gehad en het weer willen oppikken. Voor jonge kinderen is er de introductiecursus blokfluit, zie ook kindercursussen, deze is voor kinderen vanaf 5 à 6 jaar.
In de lessen staat het ontwikkelen van muzikaliteit en creativiteit van het kind of volwassene voorop. Daarnaast wordt voor de wat meer gevorderden ook aan stijlkennis en interpretatie gewerkt. De blokfluit wordt als volwaardig instrument in de lessen gebruikt en er wordt inzicht gegeven in de vele mogelijkheden binnen de Renaissance-, Barok-, en moderne muziek.

Biografie

Ik studeerde op de Conservatoria van Utrecht en Groningen o.a. bij Baldrick Deerenberg, Marion Verbruggen en Pia Elsdörfer. Ik behaalde het diploma Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus.
Naast mijn vele werkzaamheden de afgelopen 30 jaar als docent in Houten, Huizen, Bussum, Woerden, de muziekschool Amersfoort en het CKC te Zoetermeer was ik actief bij het Euterpe Consort en het “Soetermeers” Barokensemble. Daarnaast speel ik in het Vredeborchtrio, gespecialiseerd in het barokrepertoire. Ik treed regelmatig op met Ronald de Jong, organist in de Oude Kerk te Zoetermeer en geeft regelmatig lunchconcerten. Daarnaast verzorg ik regelmatig schoolconcerten, workshops en muziektheatervoorstellingen op basisscholen en middelbare scholen en ben ik actief in de theaterwereld.

Lestijden en locaties

Woensdag mogelijk tussen 14.30 uur en 19.00 uur op basisschool Wereldwijs, Guldenslag 131 in Houten. Eventueel in overleg ook de dinsdagmiddag mogelijk op dezelfde locatie.