Tickets nu direct en aan de zaal verkrijgbaar via deze QR code:

Concert Nature & Galaxies

Op 3 maart 2024 vindt om 15.00 uur in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld het concert “Nature & Galaxies” plaats door Guy van Beek en Froukje Verhagen, twee docenten van het HMC die zelf ook muziek componeren. De bedoeling van het concert is aan de leerlingen en geïnteresseerden te laten horen dat naast goede muzieklessen en spraakmakende projecten er ook door de docenten zelf nieuwe muziek van een hoog niveau wordt gemaakt. De PR-tekst van het concert is als volgt:

Spraakmakende composities van eigen bodem!? Wist je dat de Houtense pianodocenten van het HMC ook al jaren hun eigen stukken componeren?

Aardse en onaardse geluiden, een concert met composities van Froukje Verhagen en Guy van Beek. Beide docenten hebben componerend al ruimschoots hun sporen verdiend. Werken van Froukje zijn al uitgevoerd door het Atlantic Trio, op CD uitgebracht en uitgegeven als bladmuziek door Donemus. Guy componeerde pianoboek “De Koning en de Nar”  en ‘Suite 21’  een compositie voor 21 pianisten (Guinness World Record[i]!) op één vleugel.

[i] Zie https://www.guyvanbeek.nl/project/suite-17-sweet-seventeen/ voor meer informatie

In een 79 minuten durend concert zullen beide componisten hun eigen werken laten horen. Het belooft een bijzonder gevarieerd/divers programma te worden. Waar Froukje is opgeleid vanuit de klassieke en modern klassieke hoek, heeft Guy zijn roots in de Jazz en andere lichte muziekstijlen. Een ander hoorbaar verschil is dat Froukje vooral schrijft vanuit beweging en structuren waar Guy vaker uitgaat vanuit een melodisch idee. Wat beiden gemeen hebben? De drive om te componeren! Die is tweeërlei. Enerzijds de drang om te communiceren via het podium. Anderzijds het maken\mengen van een soort muzikaal medicijn, een zelfheling door het opzoeken van de klanken die je diepste binnen naar buiten brengen.

Titels van de stukken die voorbij komen:

  1. Froukje Verhagen: Zonnestelsel (behalve de aarde): Saturnus, Maan, Jupiter.. en stukken gebaseerd op alchemistische beschrijvingen van de planeten.
  2. Guy van Beek: De aarde met haar aardse zaken: Water, Papillon, Whaleman..

LET OP, HET CONCERT IS IN CULTUURHUIS SCHONEVELD, Zonnehout 36 in Houten


Tijd: 15.00 uur
Entree: 12 euro, tot en met 12 jaar 5 euro
Voor tickets klik HIER