Lustrumconcert ‘Wat Was en Blijft Hangen’

Op zaterdag 29 juni viert het HMC haar 25 jarig bestaan. Dat is wel een feestje waard!
De titel van dit concert roept wellicht wat vragen op, maar het gaat dit jaar letterlijk en figuurlijk over Wat Was en Blijft Hangen.

In al die jaren waren er natuurlijk muziekstukken die steeds weer gespeeld werden en uit al die stukken hebben we er 1 gekozen als rode draad voor het concert: de canon van Pachelbel.
Rond 1680 componeerde Johann Pachelbel de Canon in D. Dit muziekstuk is in de klassieke wereld heel bekend, en tegenwoordig is nog steeds de overbekende baslijn terug te horen in verschillende popsongs. Dit is typisch een voorbeeld van Wat Was en Blijft Hangen.

Tien gevarieerde groepen muzikanten trakteren het publiek op een mooi concert en tussendoor  spelen we met het publiek “lapje op, lapje af” waarbij de bezoeker een gratis les naar keuze kan winnen.

Dus ook in  letterlijke zin gaat het over ‘Was’. Er blijft niets aan de strijkstok blijft hangen, maar wel aan de waslijn. Wat dat is gaan we nog niet verklappen, maar we kunnen vertellen dat het een zeer verrassend slot wordt.

Er zijn 2 bijna identieke voorstellingen:
De Champagne toccata wordt 2 keer gespeeld maar door verschillende leerlingen.
In voorstelling 1 wordt door Luc van Zanten het allegro uit pianoconcert KV 107 gespeeld begeleid door strijkorkest. In voorstelling 2 wordt door Laurien Hol het adagio uit pianoconcert KV 488 gespeeld met strijkers en blazers.

Voor het muziekprogramma klik HIER
(de rest van het programma tussen de muziek door blijft een verrassing…)

 

Concert 1: 16.00 uur
Concert 2: 20.00 uur
Entree: 10 euro
T/m 18 jaar: 5 euro

Voor tickets voorstelling 1 (16.00) klik HIER

Voor tickets voorstelling 2 (20.00) klik HIER