Voor dit gratis concert zijn de pianisten Guy van Beek en René Maurer op zoek gegaan naar muziek uit het Oosten. Via vluchtelingenwerk Houten kwamen zij in contact met nieuwe inwoners van Houten die afkomstig zijn uit Afghanistan, Syrië, Jemen en Iran. Zij maakten kennis, dronken thee en raakten enorm geïnspireerd door het erfgoed van de nieuwkomers. Muziek met grote emotionele waarde die meestal immens populair is in de landen van herkomst en vaak wordt uitgevoerd met dans en poëzie.

Arrangementen voor twee vleugels
Pianoduo Maurer-Van Beek heeft  de intense sferen en stemmingen van de krachtige traditionele muziek vertaald naar nieuwe arrangementen en composities voor twee vleugels. Tijdens het concert worden de nieuwe werken afgewisseld met een Čoček van de Balkan en een Argentijnse Tango.

Open podium
Na afloop van het concert is er open podium voor amateurpianisten van alle leeftijden. Zij houden de 88 toetsen in beweging terwijl de overige bezoekers kunnen genieten van een drankje en een hapje uit de Oosterse keuken.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Corona Steunfonds Houten, Stichting Van Houten en Co en Vluchtelingenwerk Houten. De toegang is gratis!

Guy en René: ‘We zijn superenthousiast over het resultaat! Het publiek maakt op deze wijze kennis met de prachtige muziek uit het Oosten. En we verwelkomen de nieuwe inwoners met een spannend nieuw arrangement van hun diepgewortelde melodieën.