Gitaardag op zaterdag 11 maart 2023

Op zaterdag 11 maart 2023 is er voor de 3de keer de Houtense Gitaardag voor de Jeugd. We kunnen dit jaar weer een mooi programma neerzetten met onder andere concerten van Izhar ELias en Fernando Riscado Cordas gezamenlijk en het eindconcert van Annette Kruisbrink. Daarnaast zijn er Masterclass lessen te volgen en zijn er 2 workshops waar je aan mee kunt doen.
Pluck de Dag
De dag wordt feestelijk gestart met de activiteit Pluck de Dag, de zogenaamde ochtendgymnastiek, het opwarmen van de vingers. Onder leiding van Fernando Riscado Cordas worden we goed wakker gemaakt en kunnen we dag mooi beginnen.
Workshops ukelele en ensemble
Ludwig Rondón, gitaardocent bij het HMC verzorgt de workshop ukelele voor beginners.
De andere workshop wordt gegeven door Harald Boxtart.
Het ensemble gaat werken aan de Playground Suite gecomponeerd door Annette Kruisbrink, zij leidt deze ensemble workshop. Hiermee willen we aandacht besteden aan deze veelzijdige gitariste en componiste die dit jaar 65 wordt. Ze heeft onder andere meer dan 400 composities op haar naam staan”.
Concours
Dit is nog niet alles, zo kun je gedurende de dag voorspelen voor een jury bestaande uit bovengenoemde docenten. Een ander woord hiervoor is een concours. Naast een certificaat en een juryrapport zou je nog wat kunnen winnen ook, hoe leuk zou dat niet zijn.
We zijn blij met dit mooie programma en hopen jullie op zaterdag 11 maart 2023 in Theater aan de Slinger te begroeten.
Locatie
De toegang tot alle activiteiten is via de foyer van het theater, De Slinger 40 in Houten
Concerten: JTS zaal Theater Aan de Slinger
Workshops: 3e en 4e verdieping Theater Aan de Slinger