Op 11 juni 2022 vindt de jaarlijkse Open Dag van het HMC van 13.00 – 16.00 uur plaats op de derde en vierde verdieping van het Theater Aan de Slinger. Naast kennismaken met onze muziekdocenten en het nemen van proeflessen kun je er meerdere workshops volgen.

Wil je meedoen aan een van de workshops, geef je dan van tevoren op via info@muziekschoolhouten.nl onder vermelding van naam (leerling en ouder), leeftijd, keuze workshop, instrument, speelniveau en telefoonnummer. Alle workshops zijn GRATIS!

Er zijn de volgende workshops:

13.30 uur
Workshop rockband: voor wie nog geen instrument speelt! (docent: Iris Sigtermans)
Maak mee hoe een echte rockband een nummer instudeert en zich voorbereidt op een concert.
We Will Rock You, een workshop waarbij je geen instrument hoeft te kunnen bespelen om mee te doen.
Als je na deze workshop een instrument wil leren bespelen, ben je bij ons aan het goede adres.

 

14.30 uur
Every day I got the blues
Workshop voor spelers zonder band ervaring (docent: Iris Sigtermans)
Heb je nog nooit in een band gespeeld, maar zou je wel eens mee willen maken hoe dat is? Meld je dan aan voor een unieke workshop! We leren in de workshop een bluesnummer samen te spelen. Blues is de moeder van alle rockmuziek, en onmisbaar in ieders repertoire.
Het is nodig dat je al minimaal een jaar les hebt op je eigen instrument.
Welke instrumenten zijn welkom? Drummers, bassisten, gitaristen, toetsenisten, zangers en zangeressen, blazers en ….. vul maar in, als jij vindt dat het in een band kan, dan  is dat waarschijnlijk ook zo!

13.30 uur
B
laas de Bes!
Workshop voor Bes-instrumenten
(docent: Tineke van der Meulen)
Een workshop van vijf kwartier voor alle bespelers van een bes-instrument (klarinet, bugel, trompet en…). We starten de workshop met een kort concert van ongeveer 10 minuten waarin drie klarinettistes de stukken die we gaan repeteren ten gehore brengen. Daarna gaan we er gezamenlijk een uur aan werken om het ook met een groter ensemble te laten klinken. We spelen ook een canon! De muziek wordt van te voren toegestuurd per e-mail.

13.30 uur
Piano Yoga Oefeningen
Workshop voor beginnende pianisten (docent: Johann Markel)
Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich aanmelden ook zonder enige ervaring op de piano. We werken in groepjes van maximaal 4 kinderen.

14.00 uur (jeugd) en 15.00 uur (volwassenen)
Workshop blokfluitensemble (docent: Katrien Haije)
Speel je meestal blokfluit in je eentje en lijkt het je leuk om eens te spelen in een groep met sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit? Geef je dan op voor deze workshop.
Graag horen we van tevoren welke blokfluiten je bespeelt,  hoe lang je al speelt en hoe oud je bent zodat we de juiste muziek kunnen zoeken. Deze wordt je van tevoren toegestuurd. Bij voldoende animo kan er ook een volwassenen groep gevormd worden.