Over de harp

De harp is het allermooiste instrument van de wereld! Hij ziet er al prachtig uit maar het allermooiste vind ik dat de klank van het instrument, de mensen recht in hun ziel raakt. Of men er nu van houdt of niet, het doet wat met iedereen. Het is ook één van de oudste instrumenten van de wereld. Hij kent een hele lange geschiedenis vanaf de prehistorie. Van harpen die ontstaan zijn uit de pijl en boog, naar harpen met haakjes en uiteindelijk zelfs met 7 pedalen! En nog steeds is de harp niet “af”. Nog niet zo lang geleden is er een nieuwe harp ontstaan met nog een extra pedaal (8-ste!!) en ook met nog meer snaren. De harp is vandaag de dag het meest bekend van het symphonieorkest en van sfeervolle solo’s. Maar er is nog zoveel meer mogelijk op een harp: klassieke muziek, kamermuziek, volksmuziek (vooral in Ierland en Zuid-Amerika vind je de harp in nagenoeg iedere bar en kroeg), pop- en rockmuziek en zelfs jazz muziek. Een instrument met ongelooflijk veel verschillende gezichten, klanken en kleuren. Harpspelen is super uitdagend en het verveelt nooit!

Over mijn lessen

Op vrijdag verzorg ik met veel plezier de hardlessen in Cultuurcentrum Schoneveld. Deze lessen zijn privé. Iedere les duurt tenminste 30 min. maar langer is uiteraard ook mogelijk. Ik hanteer geen startniveau. Iedereen, jong en oud, die harp wil leren spelen is welkom. Wel vind ik het prettig om eerst een proefles af te spreken, waarin ik de leerling en evt. ouders kan ontmoeten, dieper in kan gaan op wat harpspelen inhoudt en evt. vragen kan beantwoorden. Uiteraard is deze les gratis en vrijblijvend. Tijdens de harplessen zal er worden ingegaan op techniek, expressie, het notenschrift, theorie en samenspel. Het is heel belangrijk dat er thuis een goed instrument staat. U kunt mij dan ook altijd vragen om advies en liever nog zou ik betrokken willen worden in de aanschaf c.q. huur van een harp.

Lesdag en locatie
Vrijdag tussen 15.30 en 20.00 in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld

Over mijzelf

Ik ben geboren in 1977 te Rotterdam en was al op jonge leeftijd bezig met muziek. Op mijn twaalfde ontdekte ik de harp en op vijftienjarige leeftijd werd ik toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ik studeerde toen bij Mapje Sewing-Keereweer. Na mijn examen ben ik aangenomen bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht om daar te studeren bij Erika Waardenburg, waar ik op 22 januari 2002 mijn studie afsloot. Ik heb verschillende masterclasses gevolgd, onder andere bij Petra van der Heide (solo-harpiste van het Concertgebouw Orkest) en Sarah MacBrien.