Over zangles

Ben je op zoek naar een fijne uitlaatklep? Zing je al langer en wil je meer techniek leren? Heb je binnenkort een auditie of optreden waar je wel wat extra training voor kan gebruiken? Of denk je juist dat je helemaal niet kunt zingen en wil je het heel graag eens proberen? Kom dan langs in mijn gezellige studio aan het Stuwmeer in Houten.

Binnen De Zangstudio geef ik leerzame en laagdrempelige lessen waarin je heerlijk kan
experimenteren met je stem en we samen de mooiste klanken maken! Ik werk vanuit een gevoel van veiligheid en vertrouwen zodat je je op je gemak voelt met mij én met je eigen stem. Want zingen is voor velen toch echt wel een dingetje, het is persoonlijk en puur en voelt soms ook best kwetsbaar. Ik help je graag jouw techniek, talent én gevoel samen te laten komen zodat je je stem kan gebruiken met zelfvertrouwen en plezier. Cause singing soothes the soul!

Over mijn lessen

Bij mij kan je terecht voor privélessen van 30 of 45 minuten, die je zelf naar eigen behoefte kan inplannen via mijn online boekingspagina. Het is super simpel: je schaft eerst een 5- of 10-strippenkaart aan, vervolgens boek jij zelf je lessen in hoe vaak en wanneer jij dat wilt en na afloop van elke les wordt er een stripje afgestreept. En is je kaart op? Dan beslis jij zelf of je doorgaat voor een nieuwe. Zangles was nog nooit zo laagdrempelig!
Ook bied ik losse lessen aan op projectbasis, bijvoorbeeld als je wilt toewerken naar een bepaald optreden of een auditie of gewoon even een opfrisser van je zangtechniek of een ‘confidence boost’ nodig hebt.
De lessen vinden plaats in mijn studio aan het Stuwmeer in Houten. Ik werk in principe graag met leerlingen van alle leeftijden, beginnend vanaf 7 jaar.
Ik ben thuis in alle stijlen lichte muziek t/m licht klassiek, dus van pop tot heavy rock, van musical tot soul én alles ertussenin.
Jij bent de regisseur van jouw les dus jij bepaalt waar je aan wilt werken en wat je doelen zijn. Samen kijken we hoe we deze doelen het beste kunnen bereiken en waar we op gaan focussen. In de lessen gebruiken we de technieken CVT, van Cathrine Sadolin en vooral wat er op dat moment voor de leerling nodig is.

In mijn studio beschik ik over een volledige backline en opname-apparatuur. We kunnen dus
ook werken aan microfoontechniek én jouw liedjes opnemen in de les. Dit is niet alleen ontzettend leerzaam maar ook heel erg leuk, zeker als je een mooie afgemixte opname van jezelf hebt nadat je hard aan een liedje hebt gewerkt.

Over mijzelf

Muziek is een wezenlijk onderdeel van mijn persoonlijkheid, ik kan me simpelweg geen bestaan zonder voorstellen. Het is de rode draad door mijn leven; als uitlaatklep, passie en sinds een aantal jaren inmiddels ook als beroep. Na jaren zangles, zingen en schrijven in verschillende bands en als singer/songwriter, diverse cursussen zangtechniek en -methodiek, zang-workshops geven op school en diverse projecten als uitvoerend zangeres, kreeg ik in 2019 de kans om stage te lopen bij Emily van Orsouw in De Zangstudio. Zij leerde mij de didactische kneepjes van het coachen en binnen haar zangpraktijk heb ik me mogen ontwikkelen tot zelfstandig Zang Coach. Een droom die uitkwam voor mij en ik moet mezelf af en toe nog steeds even knijpen als ik me realiseer dat het gelukt is om, weliswaar met een kleine omweg, toch van mijn passie mijn werk te maken.

Door mijn jarenlange ervaring als zangeres in de heavy metal en rock-scene heb ik extra affiniteit met de stevigere genres, maar ik heb ook veel feeling en ervaring met musicals dankzij mijn dochters die actief zijn in het professionele musical-circuit. Ook voel ik me erg thuis in het singer/songwriter-genre, sinds ik als 17-jarige ooit een gitaar oppakte. Daarnaast hebben mijn lessen in klassieke zang mij een stevige basis gegeven voor niet alleen de lichte muziek maar ook het licht-klassieke genre.

Ik woon in Houten met mijn man (die ook muzikant is) en twee heerlijk creatieve dochters. Naast dat ik werk als Zangcoach, ben ik ook actief als voice over, uitvoerend zangeres en singer/songwriter.

Omdat ik zelf heb mogen ervaren hoe een sterke drijfveer en uitlaatklep muziek kan zijn in je leven, vind ik het een voorrecht dat ik als Zangcoach anderen mag helpen met het vinden en ontwikkelen van hun stem, zowel letterlijk als figuurlijk.

Tarieven:

* 30 minuten les: €30

* 45 minuten les: €45

* proefles 30 minuten: €20

*vrijgesteld van BTW

Meer info over mij