Over de piano

De piano is een van de meest populaire en veelzijdige instrumenten. Het toonbereik is groot en wordt slechts overtroffen door dat van het orgel. De piano is geliefd als begeleidingsinstrument en tegelijkertijd kan een beetje geoefend pianist een volledige orkestpartij uit de piano toveren. Er is veel virtuoze muziek voor de piano geschreven die heel veel vraagt van de uitvoerder. Gelukkig is er ook veel muziek geschreven voor de beginner. Een groot voordeel van dit instrument: iedere beginner kan er geluid uit krijgen en het klinkt al heel snel aangenaam!

Aanschaf/ huur piano
Voor meer informatie klik hier.

Over mijn lessen

Toen ik 15 jaar oud was werd ik voor het eerst gevraagd om les te geven en al snel had ik een groepje leerlingen en werd me duidelijk dat ik met dit werk een roeping had gevonden.
Sindsdien  ben ik onafgebroken en met veel plezier docent geweest.
Mijn doel is altijd hetzelfde gebleven: de leerling laten ontdekken hoe leuk pianospelen is en te leren hoe je met muziek maken iets kunt uit drukken.
Het lesmateriaal is afhankelijk van de voorkeur en de mogelijkheden van de leerling.
In het begin probeer ik op alle mogelijke manieren een zo goed mogelijk fundament te creëren zodat basiselementen als noten lezen, techniek, ritme en theoretische kennis uiteindelijk moeiteloos samenvallen bij het spelen. Mijn ambitie is dat iemand na verloop tijd zijn/haar favoriete muziek kan spelen en daarbij ook stijlbesef ontwikkelt.
De noten moeten niet alleen maar gereproduceerd worden: de leerling moet ook leren dat zij een betekenis hebben en ontdekken hoe je die kunt vormgeven.

Lestijden en locaties
Dinsdag tussen 15.00 – 22:00 uur Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld
Vrijdag tussen 15.00 – 19.00 uur Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld

Over mijzelf

Ik heb aan het Utrechts Conservatorium de hoofdvakken orgel en piano gestudeerd. Na mijn opleiding werkte ik aan verscheidene muziekscholen en was als hoofdvakdocent kerkorgel verbonden aan het Utrechts Conservatorium. Naast mijn docentschap bij het HMC ben ik ook nog als pianodocent verbonden aan Scholen in de Kunst te Amersfoort.
Als musicus speelde ik in theater- en dansvoorstellingen, begeleidde talloze koren en diverse musici, en was actief in allerlei bezettingen. Hiernaast was ik vele jaren organist van onder meer de Pieterskerk te Utrecht.