Over de zangstem

De stem is het meest persoonlijke instrument dat er is. Je kunt er heel veel in uitdrukken. En iedere stem is uniek! Warm, hoog, laag, vol, helder, subtiel, krachtig, groot, klein, diep, omfloerst, transparant, rijp, jong. De kleur van je stem wordt bepaald door je gebruik én door je lichaamsbouw. Zingen is heerlijk om te doen. Het geeft plezier, ontspanning en voldoening. Uiteraard wil je graag zuiver, overtuigend en goed zingen zonder je stem te beschadigen. Dat en nog veel meer kun je bij mij leren. Ik geef les aan jongeren en volwassenen in onder andere de volgende stijlen: pop, jazz, musical, Braziliaans, Nederlandstalig etc.

Over mijn lessen

 Bij iedereen eruit halen wat erin zit. Dat is mijn passie! Ik kijk wat elke leerling nodig heeft en zo krijg je op jou toegesneden aanwijzingen en tips. In de zangles leer je de technieken om mooi, goed,  zuiver, met overtuiging, krachtig of juist subtiel te zingen. Je kunt zelf je favoriete nummers meenemen of we gaan samen op zoek naar nummers die bij jou passen. En als je al veel in huis hebt qua techniek is er steeds meer aandacht voor interpretatie, timing,  improvisatie, presentatie en microfoontechniek. Ik geef les aan zowel beginners als aan gevorderden. Wil je weten of zangles bij mij iets voor jou is? Neem gewoon een proefles! Ik geef les op maandag en donderdag in het Theater Aan de Slinger.

Over mijzelf

 Ik ben in 1998 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, hoofdvak zang, afdeling Wereldmuziek. Ik heb verschillende muziekstijlen gestudeerd o.a. pop en jazz bij Denise Jannah, Braziliaanse zang bij Josee Koning, Caribische zang bij Miguel Montenegro en zangtechniek bij Connie de Jongh. Sinds 2000 geef ik met veel plezier zangles in Houten. Met verschillende bands heb ik opgetreden met o.a. Braziliaanse muziek, pop, (Latin-)jazz en Ierse muziek. Momenteel zing ik in de band Sábado.
Ik heb de twee koren Cuidado uit Alkmaar en Zumba uit Utrecht opgericht en daar vele arrangementen voor geschreven. Verder geef ik zangworkshops en cursussen (Braziliaanse) zang. Regelmatig ben ik gastdocent bij koren.

Meer informatie over mij