Over de saxofoon

Evenals bij de klarinet, is bij de saxofoon aan de onderkant van het mondstuk, een enkel stuk riet bevestigd d.m.v. een metalen band (de saxofoon hoort dan ook bij de enkelriet-instrumenten).
Om geluid uit de saxofoon te krijgen moet je lucht persen tussen het riet en het mondstuk. Hierdoor breng je het riet in trilling en wordt een toon gemaakt. Kleppen zorgen ervoor dat de gaten, die in de buis van het instrument zijn geboord, afgesloten kunnen worden. Door het indrukken of loslaten van deze kleppen, kun je op dit instrument verschillende tonen maken. Oorspronkelijk bestond de saxofoon-familie uit 14 leden. Tegenwoordig worden er nog maar 7 gemaakt.Deze 7 zijn, te beginnen met de kleinste: de sopranino, de sopraan, de alt, de tenor, de bariton, de bas, de contrabas.Alleen de sopraan, de alt , de tenor en de bariton worden nog op grote schaal gebruikt. De afbeelding hieronder is van een alt-saxofoon. De saxofoon wordt veel gebruikt in orkesten, harmonie en fanfare en binnen de jazz- en popmuziek.

Over mijn lessen

In mijn lessen behandel ik veel muziekstijlen zoals blues, pop, funk, bossa en jazz. Ik gebruik verschillende lesmethodes en er is ook veel ruimte voor eigen inbreng van de leerlingen.
In de les spelen wij de gekozen stukken door middel van begeleiding van audiofragmenten of ik
begeleid de leerling op de piano.
Verder vind ik het belangrijk dat mijn leerlingen niet alleen noten leren lezen, maar dat ze ook goed
kunnen samenspelen, uit het hoofd spelen en improviseren.

Lessoorten
Ik geef privé en groepsles aan zowel kinderen als volwassenen.

Lestijden en locaties
Maandag van 19.00-22.00 uur (Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld)
Donderdag van 15.00-22.00 uur (Theater Aan de Slinger)

Over mijzelf

Ik ben Pia Borum Oberneuwirther, afgestudeerd in jazz en lichte muziek aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. Ik heb lang in Big Bands gespeeld en treed tegenwoordig op als Freelance Saxofoniste in o.a. salsabands, coverbands, met DJ’s en in verschillende jazzformaties.

Meer info over mij