Over de trompet

De trompet is het meest bekende koper-blaasinstrument ter wereld.
Het geluid op de trompet produceer je door je lippen op elkaar te zetten en tegen het mondstuk aan te houden. Zeg ‘POE’ en blaas flink uit. Hierdoor gaan je lippen tegen het mondstuk trillen en ontstaat er een heldere klank.
De trompet is een zeer geliefd instrument in allerlei muziekgenres, zoals klassieke en barokmuziek. Maar ook in de jazz-, blues-, soul-, R&B-, rock- en popmuziek is de trompet een populair instrument.
Je kan dus met de trompet verschillende muziekstijlen spelen. En je kan het op je eigen manier doen. Alleen of lekker meespelen met een cd. Of gezellig samenspelen met anderen, in een mooi ensemble, harmonie-, fanfare of symfonieorkest. Of in een swingende bigband of leuke popband.

Over mijn lessen

Met veel plezier geef ik les aan zowel beginnende als ervaren muzikanten. Naast mijn werk als uitvoerend trompettist, heb ik al ruim 25 jaar ervaring trompetdocent bij verschillende muziekscholen en verenigingen. Inmiddels heb ik dan ook vele kinderen en volwassenen trompet leren spelen.

Lestijden en locatie
Dinsdag:  De Slinger lokaal 3.14

Over mijzelf

Mijn naam is Olaf Schipper. Ik ben trompettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Tevens speel ik regelmatig als gasttrompettist mee bij verschillende professionele en amateur orkesten. Ook heb ik een kamermuziek duo met pianiste Kana Yamaguchi. En werk ik voor verschillende impresariaten.
Ik heb tevens een eigen solo cd uitgebracht, genaamd Olaf Schipper Trumpet. En ik heb voor het Amerikaanse platenlabel Beauport Classical diverse muziekstukken ingespeeld.
Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het conservatorium van Arnhem en Utrecht, alwaar ik zowel mijn Docerend- als Uitvoerend Musicus diploma heb behaald. Tevens heb ik mijn specialisatie bugel behaald aan het Alkmaars conservatorium. En volgde ik de studie HaFaBra-directie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.