Over de piano

De piano is één van de meest veelzijdige instrumenten, die een grote aantrekkingskracht op de mensen en componisten uitoefent. Tijdens de afgelopen eeuwen hebben de componisten veel aandacht besteed aan de piano. Er is buitengewoon mooie muziek voor dit instrument geschreven. De pianoliteratuur groeide uit tot een zeer omvangrijk oeuvre.

Aanschaf/ huur piano
Voor meer informatie klik hier.

Over mijn lessen

In mijn lessen gaat het er mij vooral om dat leerlingen plezier hebben in het spelen. De les is op lange termijn zo opgebouwd, dat je in het ideale geval weet hoe je zelfstandig nieuwe stukken kan instuderen. Met behulp van je fantasie en creativiteit kun je de pianostukken heel persoonlijk laten klinken. Om dat te kunnen realiseren heb je techniek nodig. De progressie zal in grote mate afhankelijk zijn van je motivatie, motorische aanleg en het oefenen, wat een onmisbare voorbereiding voor de pianoles is. Ik leg de nadruk op de klassieke pianoliteratuur. Ieder cursusjaar zal ik voor al mijn leerlingen uitvoeringen plannen, die ik alleen of samen met een collega organiseer. Verder zijn er vele mogelijkheden voor optredens (zoals het pianocafé, de ‘pianomatinée in het grand café’ en speciale HMC thema uitvoeringen) waar mijn leerlingen mee kunnen spelen.

Lestijden en locatie
Maandag van 16.00 – 20.00 uur, lokaal 4.18, Theater aan de Slinger
woensdag van 15.00 – 20.30 uur, lokaal 4.18, Theater aan de Slinger

Over mijzelf

Ik heb in Neurenberg/Duitsland aan de Hochschule für Musik Nürnberg-Augsburg zowel mijn pianostudie als mijn pedagogische opleiding afgerond. Daarna heb ik mijn pianostudie bij Geoffrey D. Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voortgezet. Concerten geef ik regelmatig solistisch, met mijn Liedduo met de sopraan Dorothea Jakob of met orkest. Sinds aantal jaren werk ik samen met Taco de Vries en zijn orkesten HKO en WKO en hebben we pianoconcerten van Mozart en Beethoven nr. 3 en 5 in Amsterdam en Leverkusen uitgevoerd.
Om mijn ervaring te verbreden neem ik regelmatig deel aan masterclasses van Peter Feuchtwanger. In mijn pianolessen werk ik uitgebreid met zijn piano oefeningen die voor iedere leeftijd en niveau geschikt zijn. De oefeningen zijn de weg voor een goede pianotechniek die iedereen in zijn dagelijkse pianospel heel goed kan gebruiken.