Over de hobo

De hobo is een houten blaasinstrument dat aangeblazen wordt met een dubbelriet. We vinden het instrument vooral in ensembles voor kamermuziek en in symfonische en harmonie orkesten

Over mijn lessen

De startleeftijd voor hobo is ongeveer 8 jaar, afhankelijk van m.n. de ontwikkeling van de handen. Naast aandacht voor de ademtechniek wordt ook gewerkt aan leesvaardigheid, zodat al vroeg zelfstandig muziek ingestudeerd kan worden. Lesmateriaal wordt afgestemd op de smaak -en de ontwikkeling daarvan- van de leerling.

Aanschaf / huur instrument
Voor de allerjongste leerlingen is een juniorhobo te huur of te koop. Zo snel mogelijk wordt de overstap gemaakt naar een ‘echte’ hobo. Ook daarvoor zijn gunstige huurregelingen mogelijk.
Rieten kunnen bij de docent besteld worden.

Lestijden en locatie
Vrijdag: 16:00 t/m 22:00 in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld

Over mijzelf

Op 10-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste lessen. Op mijn 16-de wist ik -inmiddels helemaal verliefd op de klank van de hobo- dat ik van muziek mijn beroep wilde maken.
Ik studeerde vervolgens aan de conservatoria van Amsterdam en Groningen. In de loop der jaren heb ik vooral veel kamermuziek gemaakt. Ik geef behalve in Houten ook les aan de muziekscholen van Zeist en Nieuwegein.
En ik ben dirigent van een aantal orkesten.

Meer info over mij