Over de accordeon

Een instrument met ongekende mogelijkheden! Men denkt vaak dat het accordeon een ouderwets instrument is, maar niets is minder waar. Het instrument is dankzij technische ontwikkelingen juist heel modern. Om het onderscheid te maken met de oudere vorm van accordeon wordt het daarom ook wel bayan genoemd. Dit nieuwe instrument is ongelooflijk veelzijdig en heeft op vele manieren in de huidige muziekwereld een plaats veroverd. Je kan er solowerken en kamermuziek uit de barok- en klassieke periode op spelen maar ook bestaat er inmiddels een uitgebreid repertoire van nieuw gecomponeerde muziek van internationaal gerenommeerde componisten.
In het lichte genre is het prima toepasbaar in de klezmer, tango, jazz, musette, shanty en chanson.
Er is veel uitdagend, interessant, inspirerend en aantrekkelijk lesmateriaal voorhanden. Het accordeon is overal!

Over mijn lessen

In mijn lessen staat het speelplezier voorop.
Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de persoonlijke kwaliteiten van de leerling geef ik in principe individuele lessen aan zowel jongeren als volwassenen, aan beginners en gevorderden.
Je leert niet alleen de  technieken maar ook meteen muziekstukjes in diverse stijlen. Daarnaast bied ik als uitbreiding op de lessen de mogelijkheid om in een accordeonensemble te spelen.

Instrument kopen of huren
Er kan les gegeven worden op zowel accordeon met pianoklavier als met knoppen (C-systeem).
Voor beginners bestaat de mogelijk een instrument te huren.

Lestijden en locatie
Vrijdag in de middag en avond in lokaal 2, Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld

Over mijzelf

Ik heb aan het conservatorium accordeon en hafa-directie gestudeerd met als bijvakken ensembleleiding, saxofoon en klarinet. Inmiddels heb ik een grote ervaring in het lesgeven.
Als uitvoerend musicus heb ik aan verschillende theaterproducties meegewerkt en gespeeld in diverse ensembles met uiteenlopend muziekstijlen, onder andere in Ensemble d”Accord en het Sirius Accordeon Quintet (modern repertoire), Duo da Camera (klassiek en modern), Lipa (balkantrio, het klezemertrio Vilde Katshke en Stracc (dubbel strijkkwartet, contrabas en zes accordeons). Ook was ik vijf seizoenen verbonden aan Theater Nomade.

Meer info over mij