Over de gitaar

De gitaar is waarschijnlijk een van de meest veelzijdige instrumenten die er bestaan. Het is een ritmisch en melodisch instrument ineen. Je kunt er prachtige rustgevende tokkels op spelen, maar ook ontzettend luide rockmuziek. Ook is de gitaar een ideaal instrument om je muzikale kennis mee op te bouwen. Van professionele muzikant tot fijn thuis op de bank tokkelen: de gitaar is van alle markten thuis. Je raakt immers nooit uitgeleerd!

Over mijn lessen

Ik geef gitaarles op elektrische of akoestische gitaar aan beginnende en gevorderde gitaristen van alle leeftijden. Van slaggitaar tot solo’s en fingerpicking in de stijlen rock, pop, blues en metal. Je kunt immers nummers spelen op een niveau, waar jij op dat moment bent. Moeilijke nummers kunnen wij aanpassen en makkelijk maken, waardoor je het nummer wèl kunt meespelen. Spelvreugde staat voorop. Per leerling wordt gekeken naar zijn of haar interesses en vaardigheden. Het lesplan wordt daarop afgestemd. Dus je bent nooit te jong of te oud om te beginnen met gitaar spelen. Ik geef mijn lessen in het Nederlands of in het Engels.

Over mijzelf

Mijn naam is Mike Ferguson. Ik ben een in Amerika geboren professionele muzikant met ruim 12 jaar ervaring in lesgeven. Naast het geven van gitaarlessen ben ik ook actief in verschillende bands en songwriting. Vanaf 1998 heb ik over de hele wereld meer dan 1000 optredens gedaan in alle landen van Europa tot India en in Noord- en Zuid-Amerika. Met ruim 24 jaar podium- en studio-ervaring kan ik ook jouw band hierin adviseren of begeleiden. Vanaf 2012 ben ik elk jaar in het blad De Gitarist genomineerd voor beste gitarist in de categorie hardrock/metal Benelux.

Meer info over mij

  • Tarief 23 per 30 minuten.
  • Proefles: 15 euro
    De lessen worden vooraf per vier keer gefactureerd.
  • Mijn website www.mikeferguson.nl
    Ook kun je er diverse videoclips van mijn bands bekijken.