Over zingen

Zing jij de hele dag? Of zou je graag willen leren zingen?
Dan ben je op de goede plek!
Emily biedt inspirerende en gezellige lessen aan voor alle leeftijden.
Prive-lesduoles, zingen in een Popkoor.. wat jij wilt!
Groepslessen zijn er al vanaf de kleuterleeftijd, een zangtechniekklas vanaf 11 jaar en voor volwassenen is er een Basiscursus Popzang.

Zangles iets voor jou?
Zingen is een manier van jezelf uiten. Alleen of samen in een band of koor. Dit is heel fijn aan zingen, maar tegelijkertijd maakt het je soms ook heel kwetsbaar. Soms weet je niet hoe je je stem zo kan gebruiken zodat dat wat jij wilt zingen ook echt overkomt.

In de zangslessen vind ik het belangrijk om jou meer vrijheid in het zingen te geven, zodat je lekker kan zingen wat jij wilt en op een manier die bij jouw past!
Zangles zorgt er ook voor dat je de mogelijkheden van je stem leert kennen, en leert je hoe je kan klinken zoals jij dat wilt. Hoger bijvoorbeeld, of krachtiger, misschien juist wel zachter en liever.
Ik vind het ook belangrijk dat je stem gezond blijft en dat je niet schor wordt. Naast oefeningen zingen we veel liedjes die je zelf meeneemt, of die ik voor je uitzoek als je dat wilt.

Lestijd en leslocatie
Ik geef zanglessen op maandag, woensdag en vrijdag in Jongerencentrum Enter, aan de Hefbrug naast het zwembad.

Over mijzelf

Ik ben al mijn hele leven bezig met zingen. Als kind met opa’s stok als microfoon, in het kerkkoor, in bandjes vanaf mijn 14e. Op die leeftijd begon ik ook met het schrijven van liedjes op mijn vaders gitaar.
In het 2e jaar van mijn lerarenopleiding scheikunde had ik het later-zangeres-worden allang niet meer als doel maar in het weekend schreef ik nummers en repeteerde ik met mijn band. Een vriendin haalde me over om auditie te doen voor de rockacademie, en die opleiding kwam precies op tijd op mijn pad. Daar heb ik zang en songwriting gestudeerd.
In de tussentijd heb ik veel getourd door heel het land met Rockband Dolores, en met singer-songwriter duo Toadstool en daarmee diverse prijzen gewonnen voor performance en songwriting.
Nu heb ik mijn eigen lespraktijk in Houten, met leuke leerlingen en fijne collega’s om me heen van het Houtens Muziek Collectief. Daarnaast laat ik mij niet weerhouden om nog  veel muziek te maken en op te treden.
Vuurvlinder: ingetogen en grillige soundscapesongs in het Nederlands. Of de meditatieve concerten van Inner Moon.
Ook ben ik regelmatig te vinden in de Nederlandse Theaters, Poppodia en op festivals met het Kindermuziektheater van Jeroen Schipper.
Ik zing en speel ook op projectbasis; zoals kampvuurconcerten, jamsessies en hap snap met verschillende zangers en zangeressen. Solo speel ik ook mooie (cover)songs met piano en gitaar.

Meer info over mij