Over de saxofoon

Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon, bracht niet alleen een nieuw instrument voort, maar ook een vernieuwende kijk op ontwerp. De saxofoon combineert koper- en
houtblaasinstrumenten op unieke wijze.
De saxofoon bestaat uit diverse onderdelen die elk bijdragen aan zijn bijzondere geluid. Het koperen lichaam zorgt voor warme en levendige tonen. Met zorg ontworpen toetsen biedennauwkeurige controle over toon, klank en timbre.
De saxofoon wordt vaak vergeleken met een kameleon vanwege zijn vermogen om naadloos tussen genres te bewegen. Van de hartstochtelijke klanken van de blues tot de verfijnde melodieën van klassieke stukken, de saxofoon past zich moeiteloos aan en weet diverse emoties te vangen.
De saxofoonfamilie omvat sopraan, alt, tenor en bariton. Elk lid heeft een eigen klankkleur, maar de saxofoon overstijgt die traditionele indeling. De grenzen tussen genres, zoals klassiek en jazz, vervagen in werkelijkheid. Sax’s visie op veelzijdigheid heeft geleid tot een instrument dat muzikale genres overstijgt. Zijn invloed leeft voort, en de saxofoon blijft muzikanten inspireren om te verkennen en te innoveren.

Over mijn lessen

Met mijn solide klassieke achtergrond en begrip van verschillende stijlen, pas ik mijn aanpak aan de interesses en doelen van elke student aan. Deze aanpassingsmogelijkheid, in combinatie met een leuke en boeiende leerervaring, stelt mijn studenten in staat om hun muzikale potentieel te verkennen terwijl ze genieten van het leerproces!
Mijn saxofoonlesmethode combineert mijn klassieke basis met een adaptieve aanpak voor elke student. Met begrip voor diverse stijlen bied ik een individuele benadering voor hun muzikale reis. Wat mijn benadering verder verrijkt, is mijn ervaring met en inspiratie van enkele van de beste docenten in de saxofoonwereld. Ik heb het voorrecht gehad om te leren van gerenommeerde namen zoals Claude Delangle, Nicolas Prost, Arno Bornkamp, Jean-Marie Londeix, Johan van der Linden en anderen. De inzichten en technieken die ik van deze meesters
heb geleerd, hebben mijn begrip van het instrument en de kunst van lesgeven verrijkt.

Bovendien bouwt mijn lesmethode voort op een solide basis: het creëren van een plezierige ervaring vanaf het begin. Ik geloof sterk in het hebben van plezier en genieten tijdens het leerproces. Deze vreugdevolle benadering vormt het hart van mijn lesmethode en draagt bij aan een motiverende en lonende reis in de wereld van de muziek.Samen werken we aan het opbouwen van sterke fundamenten, terwijl we ook ruimte laten voor creativiteit en expressie!

 

Over mijzelf

Ik ben Dimos Palamidas, Griekse saxofonist en componist. Ik heb gestudeerd aan de Afdeling Muziekwetenschap en Kunst van de Universiteit van Macedonië (Griekenland), waar ik saxofoon heb gestudeerd onder leiding van Professor Athanasios Zervas. Tegelijkertijd behaalde ik mijn saxofoondiploma in de klas van Thanos Fisekis in mijn thuisstad Volos. Mijn Master of Music-diploma in saxofoonuitvoering heb ik behaald aan het HKU conservatorium (Utrecht), waar ik studeerde onder leiding van professor Johan van der Linden en ook een minor in compositie heb gevolgd.
Ik ben actief lid van Tango Ensemble Sexteto Recuerdo, Kypseli Quintet, DEDEO
saxofoonkwartet en lid van de Griekse Saxofonisten Vereniging, waarmee we evenementen organiseren zoals het jaarlijkse internationale saxofoonfestival in Griekenland!
Mijn professionele activiteiten omvatten soloperformances en optredens met verschillende ensembles, componeren, saxofoononderwijs geven in zowel Nederland als Griekenland, en artistiek advies verstrekken.
Als liefhebber van het verkennen van nieuwe muziekgenres, waaronder klassiek,
minimalistisch, eigentijds en etnisch, en van improvisatie en interdisciplinaire concepten, heb ik een brede muzikale interesse.
Ik heb masterclasses gevolgd bij vooraanstaande saxofonisten zoals Claude Delangle, Nicolas Prost, Arno Bornkamp, Jean-Marie Londeix, Nikita Zimin, Theodoros Kerkezos, Georges Porte, John Sampen en anderen.

Meer info over mij