Over het keyboard

Het keyboard en de digitale piano zijn heel veelzijdig. Iedereen kan er zijn eigen muziek mee maken! Op een digitale piano kun je eigenlijk alle muziekstijlen uitproberen, van klassiek tot rock en van theater tot kerkmuziek. Een keyboard is meer te vergelijken met een synthesizer: de hele set klanken zijn van tevoren al gemaakt. Je kiest een klank waarmee je gaat spelen. Dat kan een nagebootste piano zijn, maar ook synthesizerklanken, drumgeluiden of andere instrumenten. Ook op een keyboard kun je ontzettend veel creativiteit kwijt. Natuurlijk wordt ermee in bandjes gespeeld, maar je kunt er ook je eigen opnames mee maken of het aan de computer hangen en zelf een muziekstuk in elkaar sleutelen.

Over mijn lessen

De lessen zijn voor jong en oud. Een doel is het leren spelen van de muziek die jij graag hoort. Dan kan popmuziek zijn, maar ook filmmuziek, klassiek, of muziek uit games. Gaandeweg krijg je je eigen instrument helemaal onder de knie en leer je je eigen favoriete muziekstijlen beter kennen. Er is ook aandacht voor de manier van oefenen: notenschrift, how-to-play video’s of op gehoor. Verder kun je jezelf met een keyboard ritmisch begeleiden. Om dit nog voller te laten klinken, leer je akkoorden. Zodoende kun je, als je dat wilt, in je eentje complete popsongs en ander repertoire spelen.

Lesdagen en locatie
De lessen zijn op maandag en vrijdag in Theater Aan de Slinger

Over mijzelf

Na verschillende diploma’s op het gebied van muziekonderwijs op toetsinstrumenten, en diverse bijscholingscursussen ben ik mij de laatste tijd aan het oriënteren op muzieklessen volgens de methode van Kodály. Daarnaast speel ik in een band en ben ik nog werkzaam in het talenonderwijs.