Over de elektrische gitaar

De pionier Lloyd Loar die in 1920 bij Gibson werkte en uitvond dat je met een magneetje en een koperen spoel een snaar kon uit versterken, zorgde ervoor dat er een revolutie is ontstaan in de ontwikkeling van dit instrument. In eerste instantie was de elektrische gitaar vooral geschikt om mee te kunnen spelen met de grote orkesten waaruit later bij jonge jazzmusici de jazz sound ontstond. Vanaf de jaren 40 floreerde de elektrische gitaar in blues en countrymuziek, gevolgd door Rock and Roll.
De allergrootste verandering voor de klank van de elektrische gitaar is ongetwijfeld Jimmy Hendrix geweest. Hij gebruikte vervormingen in de klank die tot op heden doorklinken in alle muziekstijlen.
Anno nu is de elektrische gitaar nog steeds niet weg te denken. In alle popmuziek, of je nu aan All time Low denkt, Slipknot, Greenday, Joe Satriani of Dire Straits, het instrument is alom vertegenwoordigd en blijft van grote invloed in onze hedendaagse muziek.

Over mijn lessen

Of je nu van Jazz, Rock, Blues of Metal houdt, iedereen kan direct beginnen met het leren spelen van de elektrische gitaar. Er zijn ook gitaren voor kleine handen die goed bespeelbaar zijn en je bent natuurlijk nooit te oud om te leren!
Mijn doel is om een ieder hetgeen te geven waar hij of zij zich in wil bekwamen. Dit kunnen alle stijlen zijn, van blues tot hard rock en van jazz tot funk. Je kan wekelijks individueel of in een groep les krijgen. Als elektrisch gitarist(e) leer je bij mij alles over akkoorden, improvisatie en over de theorie die daaraan ten grondslag ligt.

Lestijden en locatie
Ik geef les woensdagmiddag en -avond in het Theater Aan de Slinger

Over mijzelf

Ik studeerde af als docerend musicus aan het Utrechts Conservatorium. Inmiddels heb ik ruim 25 jaar ervaring in het lesgeven aan kinderen en volwassenen. Naast het Houtens Muziekcollectief geef ik klassiek en elektrisch gitaar bij Cultura in Ede. Daar geef ik ook les aan bands en ensembles en geef ik band-coaching.
Mijn passie ligt bij het lesgeven, maar ook natuurlijk in het spelen in bands en ensembles. Momenteel speel ik veel Django Reinhardt/jazz muziek en speel ik in het duo The Jazz Jugglers.

Meer info over mij