Over de saxofoon

Evenals bij de klarinet, is bij de saxofoon aan de onderkant van het mondstuk, een enkel stuk riet bevestigd d.m.v. een metalen band (de saxofoon hoort dan ook bij de enkelriet-instrumenten).
Om geluid uit de saxofoon te krijgen moet je lucht persen tussen het riet en het mondstuk. Hierdoor breng je het riet in trilling en wordt een toon gemaakt.
Kleppen zorgen ervoor dat de gaten, die in de buis van het instrument zijn geboord, afgesloten kunnen worden. Door het indrukken of loslaten van deze kleppen, kun je op dit instrument verschillende tonen maken.
Oorspronkelijk bestond de saxofoon-familie uit 14 leden. Tegenwoordig worden er nog maar 7 gemaakt.
Deze 7 zijn, te beginnen met de kleinste: de sopranino, de sopraan, de alt, de tenor, de bariton, de bas, de contrabas.
Alleen de sopraan, de alt , de tenor en de bariton worden nog op grote schaal gebruikt.
De afbeelding hieronder is van een alt-saxofoon.
De saxofoon wordt veel gebruikt in orkesten, harmonie en fanfare en binnen de jazz- en popmuziek.

Over mijn lessen

Ik geef les op sopraan-, alt- en tenorsax. Tijdens de les komen naast de traditionele oefeningen en saxofoon technieken verschillende muziekstijlen aanbod zoals: blues, jazz, pop, klassiek, Zuid-Amerikaans etc.
In een later stadium komt improviseren ook aan bod.
Er wordt tijdens de les veel aan samenspel gedaan. Dat kan zijn door begeleiding van piano, begeleiding van muziek op CD en natuurlijk samen met andere leerlingen of de docent.
Leerlingen krijgen geregeld begeleidingen op mp3 mee naar huis
om te kunnen oefenen.

Aanschaf van een instrument
Om de lessen te kunnen volgen en om te kunnen oefenen moet men kunnen beschikken over een eigen instrument. Het is aan te bevelen om contact op te nemen met de docent voordat u zelf een instrument aanschaft. De docent kan u van advies dienen en het instrument keuren.

Lesdag en locatie
Woensdag tussen 15:30 en 20.30, Theater Aan de Slinger lokaal 4.17

Over mijzelf

Ik ben afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium,
Muzikale ervaringen zijn: big bands, jazz combo, pop bands, saxofoon kwartet, saxofoon orkest, fusion band, klassiek ensemble, dixieland, theaterproducties en diverse tv optredens.
Momenteel ben ik de bandleider en saxofonist van de Celebration dance band die verschillende muziekstijlen speelt zoals soul, jaren 70 disco, pop, Zuid Amerikaans, reggae en funk.

Meer info over mij