Over de drums

Trommelen doen mensen al héééél lang (op potjes pindakaas enz.). En het begon natuurlijk met het slaan op een holle boomstam of spannen van een berenvel over een uitgehold stuk hout. Hiermee communiceerden stammen bijvoorbeeld met een ander dorp; lieten later militairen horen dat ze eraan kwamen met de infanterie en nu zie je het nog als de fanfare langskomt in de straat. Er loopt iemand met een grote trom, een paar mensen roffelen op de kleine trom en iemand bedient de bekkens.
En zoals dat gaat bij ontwikkelingen is hieruit uiteindelijk het drumstel ontstaan eind 19e begin 20e eeuw door het bijeenzetten van allemaal trommels en bekkens. En zelfs nu met de komst van elektronische drums en de computer met veel samples aan boord is de “echte” drummer nog lang niet weg te denken uit live muziek.
En op dit VETTE….GAVE…COOLE…. instrument mag en kan ik jullie lesgeven.
Welkom!

Over de lessen

Ik geef wekelijks drumlessen van een half uur.
Het gaat wel snel voorbij maar……
Daarna is het aan jou.
En alsjeblieft knoop dit goed in je oren.
Je leert iedere week vooral (nog meer) door goed te oefenen thuis.
Je krijgt les in een ruimte waar drie goed onderhouden drumsets staan (Pearl/Tama). De bekkens zijn van Zildjian en Sabian. Er staat een geluidsinstallatie om de nodige Mp3’s en YouTube liedjes (om mee te spelen) af te spelen. En er is een whiteboard voor het opschrijven van ritmes, schema’s of huiswerk.
In de ruimte is een piano aanwezig om je te kunnen begeleiden. Tussendoor worden conga’s / bongo’s / timbales en ander klein percussiespul voor de nodige afwisseling gebruikt.
Zo krijg je een nog beter beeld van jouw rol als muzikant in de band.
Bij de allerjongste kinderen (6 of 7 jaar) kunnen we de lessen starten op Cajón (spreek uit als kachon).
We kunnen qua stijlen alle kanten op. Bijvoorbeeld: Rock / Pop / Funk / Blues / Reggae etc.
Begin zelf alvast met naar deze muziek te zoeken op internet!
Begin bij de jaren ’70 en ’80 daar is de kans het grootst dat je nog een echte drummer hoort.
Maar laten wij in de les eerst beginnen met in de maat te spelen.
JIJ gaat namelijk straks een bandje aansturen!

Lestijden en locaties
De lessen worden gegeven op de 4e etage boven College de Heemlanden in lokaal 4.23 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Tarieven
De les heeft een duur van 30 minuten. Prijzen kunt u per mail opvragen. Ik volg het vakantierooster van de basisscholen.
Iedere leerling (ouders bij minderjarigheid) sluit met mij een overeenkomst.

Over mijzelf

Mijn naam is Marc van der Stoep en ik ben drummer van beroep. Ik geef al heel wat jaren les in Houten via het Houtens Muziek Collectief. Uiteraard heb ik mijn lesbevoegdheid. Een aantal jaar geleden was ik nog zeer actief in allerlei bandjes maar ik focus mij nu vooral op het lesgeven. Daar ligt een groot deel van mijn hart.
Het is goed om te zien dat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar de functie van muziek in het dagelijks leven en dan met name bij kinderen en hun prestaties op school of daarbuiten maar dat is zeker niet de hoofdreden om te gaan starten met muziek. Kijkt u maar eens op www.muziekmaaktslim.nl. Tegenwoordig is Prof. Dr. Eric Scherder vaak op de televisie om dit kracht bij te zetten. En ook als het niet op een site of in een vakblad staat, kan ik u vertellen vanuit mijn praktijk dat er bij meerdere leerlingen geconstateerd is dat schoolprestaties door muziek verbeterden. En bovenal is muziek maken gewoon leuk om te doen!(duh ;))

Meer info over mij