Over de piano

De piano is een heel veelzijdig instrument. Met al die toetsen en snaren kun je het geluid van een groot orkest oproepen, maar je kan ook een heel subtiele melodie spelen met begeleiding van eenvoudige akkoorden.
Door de manier waarop je vingers de toetsen indrukken kunnen zij de tonen laten donderen of fluisteren, laten dansen of zingen.
Er is enorm veel mooie muziek geschreven voor de piano, in allerlei uiteenlopende stijlen en op allerlei verschillende niveau’s. Je kan solo spelen of met meerdere pianisten te gelijk of juist met andere instrumenten.
Mogelijkheden genoeg, met de piano kan je alle kanten op.

Aanschaf/ huur piano
Voor meer informatie klik hier.

Over mijn lessen

In mijn lessen probeer ik me te richten naar de mogelijkheden en wensen van de leerling. We gaan samen op zoek naar wat je aan kan en wat bij je past.
Naast het aanleren van technische en muzikale basisvaardigheden staat het speelplezier voorop en het ontdekken van de verhalen in de muziek.
Daarbij maak ik gebruik van bestaande lesmethodes, maar ook van muziek en tutorials die op YouTube te vinden zijn. Ik gebruik ook smartphone of tablet om muziek en oefenmateriaal op te nemen en er kan gebruik worden gemaakt van een app om bijv. noten te leren lezen.
Ik geef les aan kinderen en jongeren vanaf 7 jaar en aan volwassenen.
Twee keer per jaar organiseer ik een uitvoering waarbij de leerlingen hun muziek kunnen laten horen.
Ook volwassen leerlingen hebben vrijblijvende, informele bijeenkomsten, waarin ontmoeting en genieten van elkaars muziek centraal staat.

Lestijden en locaties
Maandagochtend: studio Appelgaarde, maandagmiddag: Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld.
Dinsdagmiddag en -avond: Theater Aan de Slinger
Donderdagmiddag en -avond: studio Appelgaarde

Over mijzelf

Als kind luisterde ik graag naar de muziek die mijn moeder op de piano speelde en mijn vader op de viool. Wij hadden ook een platenspeler en ik hoorde daarop voor het eerst het 1e Pianoconcert van Chopin. Wat prachtig vond ik dat! Ik ben toen piano gaan leren spelen en na de middelbare school wist ik dat ik naar het conservatorium wilde.

Ik heb o.a. les gehad van pianisten Jet Röling en Willem Brons voor solospel en Thom Bollen en Adriaan Valk voor samenspel. Samenspelen met andere musici vind ik het mooiste wat er is en ik heb dan ook met veel verschillende instrumentalisten en ook zangers samengespeeld en optredens verzorgd. Op dit moment speel ik samen met een klarinettiste in Duo Zeloso en speel ik piano in mijn kerkgemeente.
Daarnaast heb ik altijd met veel plezier les gegeven aan verschillende muziekscholen, in Nederland en de Nederlandse Antillen en sinds 2001 bij het Houtens Muziek Collectief.

Meer info over mij