Over de fagot

De fagot is een heel veelzijdig instrument. Hij kan zowel baspartijen als tenorpartijen spelen en is dus onmisbaar in houtblazers-ensembles en symfonieorkesten. Met zijn unieke, zangerige klank kan een fagot heel veel verschillende emoties opwekken, van humor tot en met verdriet.

Over mijn lessen

De fagotlessen zijn geschikt voor jeugd (vanaf ongeveer 7 jaar, de tanden moeten in ieder geval gewisseld zijn) en volwassenen. Voor kinderen vanaf 7 jaar is er ook een mogelijkheid om de fagottino (kleine versie van de fagot) te spelen.

Aanschaf/huur van het instrument
Hoewel het noodzakelijk is om een eigen fagot te hebben om thuis te kunnen oefenen is het niet nodig om er meteen eentje te kopen.
Fagotten zijn te huur (vaak voor een minimum tijdsduur van 3 maanden) bij verschillende instrumentenbedrijven. Indien u van plan bent een fagot te kopen of te huren neem dan a.u.b. contact met mij op.
Rieten: Leerlingen kunnen rieten van mij kopen.  Kosten: 15euro per riet.

De Praktijk
Elk jaar worden er minstens 1 maar meestal 2 voorspeelavonden georganiseerd. Mits er belangstelling is kunnen ook “rieten” dagen worden georganiseerd. Ik probeer alle leerlingen vanaf 1 a 2 jaar les aan te moedigen om te gaan samenspelen in verschillende ensembles.

Lestijden en locaties
Wekelijkse lessen vinden plaats op dinsdag in het Theater Aan de Slinger.
Met volwassen leerlingen spreek ik meestal per keer af, bij mij thuis Hoenderhoeve 23 te Houten.

Over mijzelf

In 2005 heb ik mijn Bachelor Diploma (uitvoerend en docerend musicus) en in 2007  mijn Master Diploma gehaald aan het Sweelink Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien ben ik werkzaam in verschillende orkesten zoals o.a. Het Promenade Orkest, het RBO sinfonia en Douane Harmonie Nederland. Naast mijn orkest werkzaamheden ben ik een fervente kamermuziek liefhebber en speel ik in twee ensembles, het Trio Aurora en het bijzondere kwintet, het Nebbiolo Ensemble.
Als docente ben ik bijna 15 jaar werkzaam in Houten en heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan kinderen en volwassenen. Voor kinderen heb ik zelfs een eigen fagottino methode ontwikkeld.